06 45 688 443

Basisgarderobe, hoe doe je dat?


Geplaatst op 8 maart 2017 - door Hanneke Develing

Een basisgarderobe.......echt super handig en fijn om te hebben! Maar het opbouwen van een basisgarderobe kost wel tijd! Dus probeer het niet in 1 middag te kopen maar neem je tijd. 
 
Wat is nou precies een basisgarderobe? Een basisgarderobe is een garderobe met een aantal klassieke en tijdloze kledingitems, die in dezelfde stijl, sfeer en kleurgroep zitten en die onderling goed met elkaar te combineren zijn. Het einge wat je nog hoeft te doen is het geheel opleuken met wat accessoires of kleding-items in jouw stijl. 
 
Waaruit zou jouw basisgarderobe moeten bestaan?
- Donkere broek. Dit mag een spijkerbroek zijn, maar als je dat niet graag draagt kan het ook een andere donkere broek zijn. 
- Nette broek. Denk aan een pantalon of als je een echt spijkerbroekfan bent, kan dit je tweede spijkerbroek zijn. Let wel: hoe donkerder, eenvoudiger en klassieker de broek, hoe netter hij oogt.
- Mooie blazer. In een neutrale kleur waarvan je weet dat die kleur jou goed staat. Ben je niet zo van de blazers? Probeer dan eens een blazer van tricot. Dit voelt meteen al heel anders aan maar staat nog steeds netjes.
-Een nette jas en een sportievere jas. Ik zelf ben dol op een trenchcoat. Deze jas staat netjes, fashionable en gekleed zonder tuttig te zijn. Zorg ook dat deze jassen in een neutrale kleur zijn die jou flatteren. 
- Trui, lang vest en een kort vest. 
- Een lichtere bloes. Zelf vind ik een witte bloes heel mooi, maar als dat niet bij je past, kies dan een andere kleur!
- 2 of 3 tops voor onder je vesten
- een rok en een jurk
 
De truc is dat je bovenstaande stukken in neutrale kleuren kiest die bij jou passen. Ikzelf heb deze stukken voornamelijk in donkere, koele kleuren. Dus veel zwart, helder wit en de combinatie zwart/wit. 
Daarna ga ik aan de slag met kleur. Ik kocht wat trend-items in kleuren die mij staan en waar ik van hou: bijvoorbeeld een gele sjaal. Deze kan bij mijn zwarte jurkje, mijn gestreepte shirt en mijn zwarte leren jasje. Mijn groene top die ik kocht past bij al mijn broeken, mijn rokjes en mijn jasjes omdat die items allemaal in mijn neutrale goede kleuren zijn (zwart in mijn geval). 
 
Vind je het allemaal nog steeds heel lastig: ik heb je graag met een shop-in-eigen-kast-sessie waarbij we bovenstaande gaan toepassen.
 
Veel succes!
Deze blog staat in de volgende categorieen:
Basisgarderobe, hoe doe je dat?

Aanbod

Basisgarderobe, hoe doe je dat?
kledingadvies

Vul dit formulier in om een afspraak of bestelling voor een cadeaubon te maken. Ik neem dan contact met je op om de details te bespreken. De afspraak is nog niet definitief.

Ook als je gewoon meer informatie wilt ontvangen, kan je dit formulier gebruiken.

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan