06 45 688 443

ontwikkel je eigen stijl


Geplaatst op 16 januari 2017 - door Hanneke Develing

Een eigen stijl, voor veel vrouwen iets wat moeilijk is. Waarom zou je een eigen stijl willen hebben? Nou, ten eerste: door je eigen stijl kan je de wereld iets laten zien van wie jij van binnen bent. Mensen baseren hun eerste indruk van jou voor een heel groot deel op je kledingstijl.  Je communiceert (on)bewust iets met je kleding(stijl). Ten tweede; het kan een hoop miskopen voorkomen omdat je precies weet wat je wil en wat je nog kunt toevoegen aan de je kleding die je al hebt. Ten derde: je zult je beter in je vel voelen omdat je zeker bent over wat je draagt. Maar........hoe doe je dat nou; een eigen stijl ontwikkelen. Het is een kwestie van tijd en nadenken. Zoals ik al zei: een eigen stijl ontwikkel je! Het is er dus niet van de een op andere dag. Hieronder een aantal stappen die je kunt volgen en toepassen. 
 
1. Maak een moodboard. Je kunt veel leren van stijl van anderen. Dus verzamel zoveel mogelijk plaatjes. Van alles wat jou aanspreekt. Ga ook op zoek naar stijl iconen. Vrouwen die jou qua stijl en kleding aanspreken en inspireren. 
 
2. Onderzoek welke kleuren jou het beste staan. Je kunt daarbij denken aan je favoriete kleuren maar het is ook handig om dit eens te laten bepalen in een kleuradvies. Kijk even bij mijn aanbod voor meer info en prijzen. Het voordeel van een kleuradvies is dat je gaat zien welke kleurgroep bij jou past. Welke kleuren laten jou stralen en er jonger en frisser uitzien? Dat is nml wat een kleur met je kan doen!
 
3. Label jezelf. Dit houdt in dat je woorden en zinnen gaat linken aan de gekozen plaatjes van je moodboard. Probeer zo speciefiek mogelijk te zijn. Welke woorden geven volgens jou het beste jouw stijl weer? Dit kunnen best tegengestelde begrippen zijn. Zolang je ze dan mixt in je kleding heb jij jouw eigen stijl. Sexy en stoer kunnen prima samen in 1 stijl voorkomen. Je kanten topje is dan het sexy onderdeel en de sneakers maken het geheel weer stoer. Wees dus niet bang voor de uitkomst. Kies 3 woorden die het beste jouw moodboard weergeven. En zorg vervolgens dat deze woorden alle 3 voorkomen in jouw outfit.
 
4. Kies een golden oldie. Dit is een stuk wat helemaal weergeeft waar je voor staat. Een stuk waarvan je zeker weet dat het je goed staat en wat je handelsmerk zou kunnen worden. Misschien wel dat stoere bikerjack. Of draag jij juist altijd een hele rij armbanden?
 
5. Kijk ook eens naar the odd piece. Dat stuk wat je hebt hangen maar wat je nooit aantrekt. Het stuk wat er een beetje vreemd uitsteekt. (! Dit mag geen miskoop zijn waar je ongelukkig van wordt) Blijkbaar heeft dit stuk iets wat je enorm aantrekt. Kijk er goed naar. Is het de sfeer? Welk gevoel geeft het je? Wat trekt je aan in dit stuk? Dit kan een interessant item zijn in de richting van jouw nieuwe stijl. Steek hier veel tijd in om te onderzoeken hoe je dit beter kunt combineren en hoe je misschien meer van dit soort items aan kunt schaffen. Soms helpt de kritische blik van een vriendin hier!
 
6. Ken je pluspunten. Wat zijn je mooie kanten en hoe kan je deze benadrukken? Neem hier ook de tijd voor. Stel deze vraag anders aan een paar vriendinnen. Wij dames zijn vaak zo gefocused op onze minpunten dat we onze mooie punten vaak niet goed zien. Daar heb je soms een ander voor nodig. Kijk hoe je deze mooie kanten kan benadrukken door je kleding. 
 
7. Ken jezelf. Alles kan en mag maar kijk wel kritisch. Ik sta elke keer weer met zo'n leuke rok in mijn handen; een plooirok die eindigt halverwege mijn kuiten. Zo super leuk! Maar echt; als ik die aantrek lijk ik wel een soort van kabouter. Mijn vormen zijn compleet verdwenen. Dus moet ik dat gewoon niet doen, hoe leuk ik hem ook vind!
 
8. Leg vast. Ga vervolgens combinaties maken van de kleding die je hebt. En kijk goed of hier al outfits tussen zitten waar jij je he-le-maal jezelf voelt! Van die stukken die jou echt een WAUW-gevoel geven! Leg deze vast, maak een foto met je mobiel zodat je een soort van hou vast hebt bij het verder ontwikkelen van je eigen stijl. En ga vervolgens ook kijken wat er nou mist in je kast. Welke stukken zijn onmisbaar voor jouw nieuwe stijl? En ga dan gericht shoppen en hou je aan je stijl! Zo voorkom je miskopen en ga jij je super voelen in je nieuwe kledingstijl!
 
Succes dames! Ga ervoor!
 
Deze blog staat in de volgende categorieen:
ontwikkel je eigen stijl

Aanbod

ontwikkel je eigen stijl
kledingadvies

Vul dit formulier in om een afspraak of bestelling voor een cadeaubon te maken. Ik neem dan contact met je op om de details te bespreken. De afspraak is nog niet definitief.

Ook als je gewoon meer informatie wilt ontvangen, kan je dit formulier gebruiken.

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan