06 45 688 443

Sorry hoor.. over schaamte en zelfbeeld en hoge hakken


Geplaatst op 9 januari 2017 - door Hanneke Develing

Ik was met haar aan het shoppen. Dat is wat ik af en toe doe voor mijn werk. Shoppen met iemand en dan de ander laten betalen. Jammer genoeg gaat de ander dan ook met de buit naar huis. Maar daar gaat het mij nu even niet om. Ik wil je vertellen over de schaamte die ik opmerkte bij haar. ‘Haar’ was in dit geval een prachtige moeder van 3 kinderen die het eventjes niet meer wist. Ze wist niet meer wie ze was, - ja, moeder van 3 kinderen, dat wist ze nog wel. En daar was het ook mis gegaan. Ze was even vergeten dat ze nog zoveel meer was. Ze was eventjes vergeten dat ze ook een vrouw was. En een echtgenoot. En een vriendin. En iemand die zo kan genieten van eventjes wat tijd alleen. Dus toen de storm van het krijgen van die lieve kindertjes wat was gaan liggen, werd ze wakker, en dacht; Oh ja, Ik ben er ook nog. En dat was het moment dat ze mijn hulp inriep. Aan de telefoon klonk haar stem al wat dunnetjes toen ik haar vroeg wat ze zou willen. Dat wist ze eigenlijk niet. En ik hoorde meteen dat daar haar pijnpunt lag. Dus hebben we die afspraak gemaakt om samen te gaan shoppen. Met een adviesje tussendoor waarbij ik haar weer liet zien wat haar mooie punten waren. Zoals haar prachtige sprekende ogen. Haar mooie lijf dat 3 kinderen gebaard had maar evengoed prachtig in balans was. Haar mooie rechte schouders, (die daardoor nog een tikkeltje rechter werden) Haar prachtige slanke kuiten die ze zo mooi kan laten zien als ze een kokerrok kiest. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ook daar gaat het mij niet in dit stukje.
 
Wat mij raakte in mijn sessie met haar was haar: Sorry hoor….. En haar ‘sorry hoor….’ had geen betrekking op iets wat ze mij aandeed. Ik bedoel: was ze met haar naaldhak op mijn teen gaan staan, dan is een ‘sorry hoor…’best op z’n plek. Maar nee, dat hele ‘sorry hoor….’ sloeg op haar zelf! Op het feit dat ze zich schaamde dat ze niet zo slank was als voor ze haar kindertjes kreeg. Op het feit dat ze niet paste in maat 38. Op het feit dat ze niet zo slank was als dat we tegenwoordig denken dat we allemaal moeten zijn omdat we dat elke dag op tv zien. Dat was wat me trof. En wat ik tegelijkertijd zo herkende! In zoveel vrouwen die mijn hulp inroepen. En in mezelf.
 
Zullen we daar allemaal mee stoppen? Sorry hoor….!
 
Deze blog staat in de volgende categorieen:
Sorry hoor.. over schaamte en zelfbeeld en hoge hakken

Aanbod

Sorry hoor.. over schaamte en zelfbeeld en hoge hakken
kledingadvies

Vul dit formulier in om een afspraak of bestelling voor een cadeaubon te maken. Ik neem dan contact met je op om de details te bespreken. De afspraak is nog niet definitief.

Ook als je gewoon meer informatie wilt ontvangen, kan je dit formulier gebruiken.

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan